HTC One M9 vs M8; welk toestel kies je bij een abonnement?

De HTC One M9 is de opvolger van zijn voorganger, de HTC One M8 die in het jaar 2014 werd uitgebracht door HTC. Veel mensen kozen dan ook voor een HTC One M8 abonnement of kochten dit toestel los. De HTC One M9 lijkt veel op zijn voorganger, maar er zijn wel wat interne veranderingen. Is het de moeite waard om in plaats van de M8 voor een HTC One M9 abonnement te kiezen?

Behuizing en hardware HTC One M9

De behuizing van de M9 is net als bij de M8 van uitstekende kwaliteit. HTC gebruikt namelijk metaal met een geborstelde afwerking voor hun toestellen, die erg krasbestendig zijn. De M9 is nog meer krasbestending dan zijn voorganger, wat het voordeel heeft dat dit toestel mogelijk langer mee gaat. De camera van de M8 was een minpunt, en daar heeft HTC wat aan gedaan. Niet het ontwerp, maar vooral de camera is dan ook verbeterd voor de M9. De afwerking daarvan is ook dit jaar weer subliem te noemen. Verder is de aan/uit­knop naar de rechterzijde geplaatst, waar die eerder nog aan de bovenkant zat. Verder is het toestel qua uiterlijk wat dikker geworden dan de M8. Dit maakt het toestel een vrij forse telefoon, zeker met het 5­inch scherm wat 0,5 inch groter is dan bijvoorbeeld de iPhone 6S. Het scherm heeft overigens een Full hd (1920 bij 1080 pixels).

Verbeterde camera

Zoals gezegd is voornamelijk de camera flink verbeterd. De M9 bevat een camera van maar liefst 20 megapixels, wat betekent dat je schitterende foto’s kunt maken met deze mobiele telefoon van HTC. De foto’s die je maakt met dit toestel zijn dan ook veel en veel beter dan de toestellen van vorig jaar. De iPhone 6 heeft overigens wel een betere camera, maar daarvoor betaal je ook een stuk meer bij de aanschaf.

Accuduur

De HTC One M9 heeft een Snapdragon 810­processor van Qualcomm, welke zeer goede prestaties leveren ten opzichte van de M8. De processor kan zwaardere taken aan, werkt sneller en is energiezuiniger. Dit komt de accuduur ten goede. Uit alle benchmarkttests komt de M9 dan ook uitstekend uit de bus. Al met al is een HTC One M9 abonnement een uitstekende keuze, waar je niet al te veel geld voor kwijt bent. Op een website als Abonnement.net kun je eenvoudig ieder telefoon abonnement vergelijken bijvoorbeeld bij een HTC One M9 of een ander HTC toestel. Een goede vergelijking is verstandig, want na een goede vergelijking betaal je maandelijks nooit teveel voor jouw nieuwe HTC telefoon.

De goedkoopste HTC One abonnementen

Toestel
Aanbieder
Meer info
HTC One
GSM Topdeal
HTC One Mini
GSM Topdeal
HTC One M8
Studentmobiel

About Tim

Tim is een echte HTC enthousiasteling. Hij heeft enkele succesvolle websites over HTC smartphones opgericht. Via deze website probeert hij mensen constant up to date te houden op de Mijn naam is Tim. Ik ben een HTC fanaat en probeer altijd op de hoogte te blijven van de nieuwste trends rondom HTC. Speciaal voor jou heb ik deze website opgezet, om je te helpen bij de zoektocht naar het ideale telefoontoestel. Ik geef je informatie over de smartphones, zoek de beste deals en hou je op de hoogte.