Batterij van de HTC toestellen

Het is tegenwoordig algemeen bekend dat de batterijen of accu’s van smartphones een steeds belangrijkere rol spelen. Prestaties van toestellen blijven beter worden, maar de accuduur van nieuwe toestellen is vaak de bottleneck. Nieuwe, high end toestellen, gaan vaak ongeveer twee dagen mee op een volle accu. Naarmate de toestellen ouder worden, neemt de accuduur echter af.

Een bijkomend nadeel van de HTC toestellen is dat de batterij vaak ingebouwd zit. Een smartphone batterij is dan ook niet zomaar te vervangen, wanneer je de troste eigenaar van een HTC bent. Dit betekend echter niet dat er niets aan te doen is. Met een klein beetje technische kennis is het mogelijk om je accu zelf te vervangen. Op internet is vaak te vinden hoe je een toestel demonteert, om vervolgens de nieuwe batterij te monteren.

Een belangrijk punt wat veel vergeten wordt bij deze handelingen, is de garantie. Standaard heb je 2 jaar fabrieksgarantie op je HTC toestel. Het is bij smartphones echter vaak zo dat er slechts beperkte garantie op de accu gegeven wordt. Wanneer je zelf een accu gaat vervangen, zal de garantie op je toestel wel vervallen. Dit komt omdat het toestel door een niet-gecertificeerd persoon geopend wordt. Er zijn allerlei zegels die gebroken worden wanneer je aan een toestel gaat sleutelen. Ben hier dus wel van bewust wanneer je een nieuwe batterij in je HTC toestel gaat plaatsen!

De goedkoopste HTC One abonnementen

Toestel
Aanbieder
Meer info
HTC One
GSM Topdeal
HTC One Mini
GSM Topdeal
HTC One M8
Studentmobiel

About Tim

Tim is een echte HTC enthousiasteling. Hij heeft enkele succesvolle websites over HTC smartphones opgericht. Via deze website probeert hij mensen constant up to date te houden op de Mijn naam is Tim. Ik ben een HTC fanaat en probeer altijd op de hoogte te blijven van de nieuwste trends rondom HTC. Speciaal voor jou heb ik deze website opgezet, om je te helpen bij de zoektocht naar het ideale telefoontoestel. Ik geef je informatie over de smartphones, zoek de beste deals en hou je op de hoogte.